Sör helyett shake - fitness a síszimulátoron | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Síszimulátoros edzésNyilvánvalóan mindent megtettem, hogy ellógjam az Sör/Shake - Videó - Sí csütörtöki állomásán az Oxygen Wellnessben a lépcsőmászáson túlmutató fizikai megterheléseket. Eredetileg ki sem akartam próbálni, mert előző héten és a napokban is úgyis megerőltettem a műtött térdemet, csak hát Virág (Szénási Virág) úgy kérdezett rá még délelőtt, hogy nem volt szívem lepattintani. Aztán a helyszínen a remény újabb rózsaszín felhői jelentek meg, amikor kiderült, hogy Gyula nem jelentkezett, de kipróbálná - és én önzetlenül átadtam a helyem. Aztán Géza bá' említette meg csendben, hogy ő is, csak nem hozott elegendő felszerelést. A helyemtől és a felszerelésem egy részétől való megszabadulás után a lustaság biztos tudatában várhattam a kezdést, de csalódnom kellett, az eltökélt szervezőerő ugyanis mindent megold. Lett gatyám is és helyem is, több kifogást már nem találtam, így meg kellett hajolnom az erősebb akarat előtt.

Magát a programot nem részletezem: egy változatos fitnessprogramot kell elképzelni, zenével, segédeszközökkel, bemelegítéssel, erősítő- és nyújtóblokkal, profi gyakorlatvezetéssel, elsődleges eszközként a szimulátort használva. Aki tehát ilyen szempontok alapján keres karbantartó programot, annak bátran ajánlható.

Számunkra mégis sokkal izgalmasabb a síelés szempontjából vizsgálni. A szimulátor egy íves vasúti pályából áll, amelyen egy kocsin közlekedünk két oldalra. A kocsi futását gumiszalagok szabályozzák, így a két szélső helyzet felé visszafogják a kocsi gurulását, míg a szélső pontről visszaindulva gyorsítják azt. A gépen négy gumiszalag van, ha kevesebbet akasztunk be, könnyebb a futása, de labilisabb a középhelyzet, míg több szalaggal nagyobb erő kell a szélső helyzet eléréséhez és sokkal dinamikusabban repít visszafelé. Négy szalaggal a véghelyzet eléréséhez nekem már néha komoly erőkifejtésre volt szükségem, főleg akkor, ha nem tudtam kihasználni a túloldali lendületet. Visszafelé viszont olyan dinamikával indult el a kocsi, hogy intenzíven vissza kellett fogni. 

Viszonylag fontos tudnivaló, hogy januárban műtötték az elülső keresztszalagomat és a meniszkuszomat, és azóta felkészült sportszakemberhez méltó módon lényegében egyetlen centiméter rehabilitációt sem végeztem, viszont síeltem már három hetet. Ennek következtében a bal térdem erősen érzékeny, fizikiailag az elvárhatónál lepukkantabb állappotban van. Ha ezek mellett pozitív jellemzőket is keresünk, azt lehet megállapítani, hogy nagyon precízen jelzi vissza azokat az apró igénybevételeket is, amelyek létezéséről két ép láb birtokában fogalmam sem volt.

Nézzük a tanulságokat pontokba szedve:

  • Szimulátorhatás: A szimulátorok transzferhatásokkal operálnak. Ezekről azt kell tudni, hogy a mozgástanulásra igen szélsőséges hatásuk lehet, és furcsa módon a közeli transzferek inkább károsak a valós mozgás szempontjából, inkább nehezítik a helyes mozgás megtanulását: a két mozgás közötti kicsi különbség inkább megtévesztő mint segítő hatású, tehát a valós helyett gyakran a „álmozgás” tolakodik előtérbe. Ennél a szimulátornál szerencsére nincsen szó ilyen negatív hatásról. Lényegében valamennyien ugyanazt állapítottuk meg: vannak áthallások a símozgásokból, de hiányzik az előre-hátra tengely, illetve a körpályán ébredő erők repítő érzete. Ez azt jelenti, hogy vannak távoli transzferek, amelyek segíthetnek a mozgáskoordináció fejlesztésén keresztül néhány mozgáselem megtanulásában.
  • Mozgáskoordináció fejlesztése: A szimulátoron való folyamatos gyakorlás – különösen a korlát elengedésével – egyértelműen pozitív hatású, mégpedig szerencsére a dinamikus egyensúlyt veszi igénybe, ezen belül is a nagysebeségű oldalirányú mozgásokkal kapcsolatban. Ezek a hatások akkor jelentkeznek elsősorban, mikor a gumi gyorsítása hatására visszaindul az oldal kint lévő láb. Ezen belül is különösen fontos a lábak közötti terhelések finom és folyamatos szabályozása, és ebből a szempontból különösen erős a fejlesztő hatás (mondja a térdem). Mozgáskoordinációs szempontból fontos a ránk ható erők érzékelése és az azokhoz való igazodás. Ezt egyszerűen futásokkal és ugrásokkal nem lehet fejleszteni, szükség van egy külső erőhatásra is, amely lehetőleg legyen oldalirányú. Ezt szerepet a kocsit szabályozó gumik meglehetősen jól betöltik.
  • Állóképesség: A folyamatos ciklikus mozgás egyértelműen előnyös az állóképesség és a keringési rendszer szempontjából, ezt nem kell kölünösebben magyarázni. Több gumit beakasztva a fejlesztés elmozdul az erőállóképesség irányába.
  • Erőfejlesztés: Különösen több gumit használva a végpontok környékén van jelentősebb erőfejlesztő hatás. Kifelé haladva erőteljesen meg kell terhelni a kocsit, ehhez erős feszítő munkára van szükség a lábban, amihez a belső (közép felé néző) oldalon a hasizmok és a csípőhorpasz rögzítő munkája párosul. Visszafelé a felhúzott gumi nagy sebességgel gyorsítja a kocsit, amit erőteljesen fékezni kell az egyensúly megőrzése érdekében (különösen, ha nem fogjuk a korlátot). Ilyenkor beengedő-fékező izommunkát kell végezni. Ezek az izomműködések rendkívül fontosak a símozgások szempontjából.
  • Rehabilitáció, sérülések megelőzése: Az izületek védelme szempontjából nagyon fontosak a stabilizáló-védő relflexek. Ezeket elsősorban bizonytalan alátámasztáson végzett közepes vagy nagyobb intenzitású erőkifejtésekkel lehet fejlszteni. A szimulátoron az oldalirányban gumival fékezett és gyorsított kocsi labilis és nehezen kiszámítható alátámasztást képez, amelyen a végpontok környékén erős feszítő és beengedő izommunkát kell végezni, és ráadásul a két láb különböző működéseket végez. A térdem jelentése szerint szinte folyamatosan finom korrekciókra van szükség, miközben néha egyszerűen statikus térdszöget kell rögzíteni, néha intenzíven kell nyújtani máskor meg – és talán ez a legnehezebb és a legfontosabb – kontrollálva kell a külső erő ellenében beengedő-fékező munkát végezni.

Összefoglalva:

Nem érdemes úgy menni a sípályára, hogy a lécet felcsatolva azokat az érzéseket keressük, amelyeket a szimulátoron megtapasztaltunk. A havas sípálya más dimenziókat kínál mint egy fitnessteremben felállított gép – mindegyik kellemes a maga módján. Viszont a gépen megszerzett képességek egészen biztosan megtérülnek a sípályán: gyorsabban tanulhatunk meg mozgásokat és a technikánk is jobb lehet (és persze így az élvezeti faktor is nőhet). Aki még nem érezte át a két végletet, nem tudja elképzelni, hogy a rossz kondíció mennyi élvezettől foszt meg minket! A szimuáltorra tehát úgy kell tekinteni, mint egy nagyon hatékony eszközre a síelésben gyakran használt képességek fejlesztésére, a rajta végzett munka jó alapot képez a síeléshez és a snowboardhoz, de nem pótolja azt.

Legalább ennyire fontos szempont a sérülések megelőzése, amihez speciális felkészülésre van szükség. Ilyen gyakorlatokat szinte kizárólag csak azok végeznek, akik egy sérülés után gyógytárnára járnak – többnyire az előírt kötelező időtartamban. És mi van utána? Jó esetben következik a megszokott hétköznapi sportolás vagy a teljes punnyadás. És mi van azokkal, akik „szerencsétlenségükre” soha nem sérültek meg? Az ő izületeik lényegében soha nem részesülnek speciális védelemben. A szimulátor ezt az űrt hatékonyan tudja betölteni, nagyon ajánlható bármelyik réteg számára. Személyes tapasztalatom az volt, hogy az óra felénél úgy elfáradt a térdem (köszönhetően a rehabilitáció nélkül háromnegyedéves lustaságnak), hogy le kellett szállnom a gépről, és már-már komoly pánikban estem a hazafelé vezető út kuplunghasználatával kapcsolatban. Aztán erőt véve magamon folytattam a programot... A zuhany és a programot követő kis beszélgetés végére a térdem visszatért az kiindulóállapotába, sőt mintha még kicsit jobb is lett volna. És ma már határozottan jobb. Már csak az a kérdés, hogy mi jön most: punnyadás vagy felkészülés? A válasz most éppen készen van: az utolsó síelés miatt kénytelen vagyok a munka mellett dönteni, hiszen a síelést feladni mégsem lehet egy vacak térdsérülés és a saját lustaságom miatt!

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>