Indulhat a síszezon - Hargita, Maros, Kovászna | SKI. C.U.L.T. -- skiculture

Idénykezdet, Erdély - Székelyföldre teljes pompájában érkezik a tél, ha a havazás folyamatos marad, akkor a legtöbb sípálya megnyithatja kapuit a téli sportok kedvelői előtt. A sípályák környékén sem ülnek tétlenül, a Székelyudvarhely környéki sípályákon (Homoródfürdő, Madarasi Hargita, Hargitafürdő) teljes erőbedobással folynak az előkészületek, hogy minél hamarabb fogadhassák az erdélyi, magyarországi sízőket, síelés szerelmeseit.

A Madarasi Hargita Súgó sípálya már teljesen fel készült a síszezonra,elvégeztek minden ellenőrzést, máris lehet jönni a Súgó Sípályára és a gyerekpályára (hóvastagság: 30 cm). A Nagy-Mihály és Kis-Mihály sípályákon még egyelőre nincs elég hó. A sípályákat működtető Súgó Panzió adminisztrátora elmondta, hogy a hétvégén szeretnének indítani, ezért folyamatosan hóágyúznak.

A 2010/2011-es szezonra a felnőtteknek 45 RON-ba kerül egy egész napos síbérlet, a gyerekeknek pedig 30 RON-ba a Madarasi Hargitán. A Madarasi Hargita útjai, sípályái, felvonói állapotáról, valamint a hó vastagságáról és minőségéről a honlapunkon lehet majd folyamatosan tájékozódni.
A Hargitafürdői Csipike-sípálya is hamarosan megnyitja a kapuit, hiszen a hóágyú több, mint egy hete működik, gyarapodik a hóréteg vastagsága. A napi bérlet 40 RON, a fél napi 20 RON, az esti sízés 30 RON, illetve az egyszeri felvonás ára 3 RON-ba kerül.

A Homoródfürdői Lobogó Panzió melletti sípálya körül sem tétlenkednek, ott is napok óta megy a hóágyú, s ha az idő nem melegszik fel, legkésőbb szombaton már biztosan lehet sízni. Elkészült a szánkópálya is: aki a sízést mellőzi, egész nap használhatja ezt a pályát is. Lecserélték a hóágyúkat, sokkal több havat tudnak előállítani. 2010-ben nem változnak az árak: a napi bérlet 30 RON, a délelőtti, illetve a délutáni 20 RON, továbbá az esti bérlet 30 RON-ba kerül. Itt is lehet bérelni sílécet, botot, snowboardot, szánkót, akár teljes felszerelést. 6 éves korig a sízés ingyenes.

 


székelyszállás.hu