Atomic Ti SL | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Nehéz dolga volt az Atomic Ti SL sínek, hogy jó helyet vívjon ki magának nálam, merthogy a Ti GS után került a lábamra – de azért kiérdemelte a dicséretet. Nagy elvárásaim voltak a léccel szemben, hiszen hasonló famagos szerkezete révén ugyanolyan nehéz volt a kezemben, mint a GS – csak ez rövidebb.

Atomic Race Ti SL síléc

 

A Ti SL a hosszabb lendületeket is stabilan bírta és a rövidlendületeknél is kellően fordulékony volt, talán azért, mert 160 cm-es hossza több, mint az általam eddig használt szlalom léceké (155 cm). Dinamikus, kemény sí, amihez mindenképpen haladó tudás szükséges, hiszen a sí elejét be kell tudni vezetni a kanyarba, aztán már szinte minden magától történik. Ha meredek a lejtő és nagyobb nyomást adok a sínek, jobban meggörbül, de famagos szerkezete miatt tart és átrúg a másik oldalra. Én ezt az érzést szeretem, ezért állok lécen a mai napig, de ha azt akarom, hogy ne rúgjon, akkor elveszem a nyomást, és a léc engedelmesen továbbsiklik, nem üt vissza. Ezért jó vele laposon és meredeken is játszani, hogy mikor mit ad ki.

A design hasonló a GS-hez csak fordított színkombinációval, ami szerintem szintén jó ötlet, így ez a léc is rendkívül mutatós.

Ezt a sít is a haladó síelőknek ajánlom. Ha nagy sebességgel hosszú lendületeket szeretünk síelni, talán 5 cm-rel hosszabb sít ajánlok, mint egyébként ha szlalomsít vennénk, mert jobban tart a tempós szakaszokon, de aki élvezi a rövid ívekben a rúgást, az bátran válassza a kellő méretet és megtapasztalhatja, igazán milyen dinamikus is ez a léc.

Béki Piroska
kiképző síoktató

 


Tavaly már rebesgették, hogy a következő szezonra a DoubleDeck (D2) technológia bevezetésével az Atomic kivonja a forgalomból a Béta szerkezetet. Kicsit kétkedve fogadtuk a hírt, de most már elhisszük. A Ti SL egy vérbeli famagos sí.  Én személy szerint valamivel keményebbnek éreztem a tavalyi SL11-nél, de fogásra mindenképpen tekintélyesebb (súlyosabb...). Ezzel együtt nem egy durva sí, nem érzem olyan keménynek, mint az SL 12 volt, de komoly sítudást igényel. És még egy újdonság: az Atomicnál is megjelentek a széles építésű szlalomsík: ilyen a Ti SL is.

Ozsváth Miklós
kiképző síoktató

 

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>